Just an ordinary girl . always want to be loved . +Follow  | ϟDashboard.
//Dowemontel ϟ
Image hover part 1
16 March 2012 7:27 AM | 0 comelettew

  Assalamualaikum , sebenarnya dah lama tak buat tuto . harini nak ajar korang letak code dekat blogskin pula ye . yang ni image hover bila cursor pergi dekat gambar tu , dia jadi terang .Oh yaaa , tuto ni untuk pengguna Blogskin / Classic template sahaja .  ha , ye lettew . jom start .

First step :
#1 : Dashboard -> Template .
#2 : cari code di bawah :
<head>
#3 : Copy code di bawah dan paste di bahagian atas code yang aku suruh cari tadi tu tau :
 <style>
    /*------ IMAGE ANIMATION------*/
    img {filter:alpha(opacity=100);
    -moz-opacity:0.7;
    opacity:0.7;
    }
    img:hover {
    filter:alpha(opacity=100);
    -moz-opacity:.0;
    opacity:4.0;
    }
    </style>
okay , Done  Tolong preview dulu ye . Sebelum buat , tolong fahamkan cara-cara nak letak code tu dekat mana okay :) saya tidak akan bertanggungjawab atas effect yang tidak diingini kepada blog anda . lagi , tolong lah buat spare code , back up template ke kan . bye














Past | Future

“Love between strangers takes only a few seconds and can last a whole life.”