Just an ordinary girl . always want to be loved . +Follow  | ϟDashboard.
//Dowemontel ϟ
Tutorial mustache Cursor atau Cursor Misai
22 November 2011 12:22 AM | 0 comelettew

  tutorial ni dibuat tas permintaan salah satu kawan aku . jadi , kalau korang nak pon boleh lah join sekali eh :) jom belajar cara nak buat .

mula-mula :
1)log in
2)Design
3)Add A gadget
4)Html\JavaScript

Copy code yang aku bagi dekat bawah ni , dan paste dekat Ruangan Html\JavaScript tu kay .

<style>body {cursor:url(URL CURSOR), url(URL CURSOR), auto;} </style><a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>
yang warna MERAH : url cursor yang korang pilih nanti . (isi yang dua-dua sekali)
yang warna Biru : Link Blog Korang lah .
Contoh yang dekat bawah ni . dia akan jadi macam ni kalau korang isi code cursor dengan blog link korang .

<style>body {cursor:url(http://1.bp.blogspot.com/-lRRxzB2k-aM/Tj27hrSbnVI/AAAAAAAAAu8/zD4bQ4nTjMs/s1600/pinkmustache-LyssaSecret.png), url(http://1.bp.blogspot.com/-lRRxzB2k-aM/Tj27hrSbnVI/AAAAAAAAAu8/zD4bQ4nTjMs/s1600/pinkmustache-LyssaSecret.png), auto;} </style><a href="http://tutorialtitew.blogspot.com/" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>
Jenis-jenis Cursor misai beserta URL CURSOR :

                             http://3.bp.blogspot.com/-DdygGti1I_g/Tj27h8y4qvI/AAAAAAAAAvE/EkFnzR-SDBQ/s1600/bluemustache-LyssaSecret.png     
                                             http://3.bp.blogspot.com/-6QcKY94NX6c/Tj27hU529uI/AAAAAAAAAus/P2etkytO-ik/s1600/blackmustache-LyssaSecret.png                                  
                                     http://1.bp.blogspot.com/-lvPY4O0XqKk/Tj27hjJ_DmI/AAAAAAAAAu0/CQU18GcGqIc/s1600/whitemustache-LyssaSecret.png
                                                                 http://1.bp.blogspot.com/-lRRxzB2k-aM/Tj27hrSbnVI/AAAAAAAAAu8/zD4bQ4nTjMs/s1600/pinkmustache-LyssaSecret.png
kalau dah siap , korag dah boleh save . sampai sini korang boleh faham tak ? kalau tak faham tanya je okay :) kitew tak makan oang . hehe














Past | Future

“Love between strangers takes only a few seconds and can last a whole life.”