Just an ordinary girl . always want to be loved . +Follow  | ϟDashboard.
//Dowemontel ϟ
Make own navbar
16 March 2012 7:53 AM | 0 comelettew

  Assalamualaikum , ini tuto kedua harini , rajinnya lah kan . tuihh . ludah dekat aku sikit meh . tapi , tutorial ni hanya untuk Blogskin je tau . kalau nak buat dekat template lain pun , korang test je lah dulu . tapi , jangan lupa backup template . As usual , mulakan dengan Bismillah . kalau dah jadi kita cakap , Alhamdulillah . hooray !

So , Mula-mula :
#1 : Dashboard -> Template .
#2 : Cari code di bawah :
<head>
#3 : Copy code di bawah dan paste di bahagian atas dia eh . bagi yang ada code nav. tu , letak je dekat bawah dia .


<div style="position: absolute; top:0px; right: 0px; width:100%; border-radius:2px; position:fixed; padding:3px; background:url(Background); color:code warna; font-size:11px;">Ayat korang<a href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=Blog ID Korang">Follow&nbsp;</a> | <a href="http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=Blog ID Korang">Dashboard</a>. </div>

  Yang ni korang memang kena edit lahh . yang aku warnakan tu , sila tukar ikut korang lahh , nanti aku explain . kalau korang tak tukar , benda ni takkan berfungsi like others lahh . ikut je step aku bagi . jom

Kuning : Background untuk navbar korang .
Purple : Warna text korang .
Biru : Letak ayat apa-apa , jangan lah panjang sangat , takut nanti terkeluar line , kan dah selebet tu .
Merah : Wajib letak blog ID . faham ? kalau tak letak , as i said just now , benda takkan berfungsi Fullstop . bye














Past

“Love between strangers takes only a few seconds and can last a whole life.”