Just an ordinary girl . always want to be loved . +Follow  | ϟDashboard.
//Dowemontel ϟ
Tutorial youtube player -nun-transparent-
23 November 2011 11:54 PM | 0 comelettew

  harini , aku nak ajar cara nak letak lagu dalam youtube masuk kedalam blog tanpa full screen atau without video okay . siapa nak , mari belajar sini . senang je kalau korang pandai . jomjom

mula-mula:
1)Log in
2)Design
3)Add A gadget
4)Html/JavaScript

Copy dan paste dulu code yang dekat bawah ni , dan paste pulak dekat ruangan Html/JaaScript okay :

<object width="600" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zqr6QAmq-38?fs=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0&autoplay=1&loop=1" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/zqr6QAmq-38?fs=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0&autoplay=1&loop=1" type="application/x-shockwave-flash" width="600" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

sekarang , korang kena pergi ke Youtube . pilih lagu yang korang nak letak dalam blog korang . then ,kalau dah pilih lagu yang sesuai . korang pergi pulak dekat tempat URL atau LINK tu . tak tahu ? japjap



korang pergi dekat tempat macam yang aku tunjuk dekat atas ni . korang cuma perlu Copy Code yang Selepas tanda (=) faham .

*yang warna merah , tu weight dan width dia . korang boleh edit kalau perlu .
*warna hijau pulak , itu URL atau Code untuk playlist Youtube korang kayy .
*warna Biru , yang tu adalah options, kalau korang nak guna biarkan je lah . kalau taknak dia autoplay , korang delete je code tu okay , senang ~
*Warna Purple , lagu tu akan main berulang kali . sam je yang macam dekat atas ni , kalau nak biar . kalau taknak . delete :) dah siap . boleh save . boleh tanya kalau ada ape2 masalah . bye














Past | Future

“Love between strangers takes only a few seconds and can last a whole life.”