Just an ordinary girl . always want to be loved . +Follow  | ϟDashboard.
//Dowemontel ϟ
Tutorial nak letak Wishlist
23 November 2011 10:49 PM | 0 comelettew

  hello , harini aku nak ajar korang buat wish list . korang tak tahu ape tu ? kalau nak tahu , korang kena lah buat dulu okay :) baru tahu .wishlist ni menatang Hajat korang lahh . jom-jom , kita buat nak . senang je .

mula-mula :
1)Log i n
2)Design
3)Add a gadget
4)Html/JavaScript

Copy kod yang dekat bawah ni , dan Paste pulak dekat ruangan html/javascript tu okey :

<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="satu" checked />satu <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="dua" checked />dua <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="tiga" checked />tiga <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="empat" disabled />empat <br />
</form>
tulisan yang warna MERAH , korang boleh gantikan dengan ayat korang sendiri .
tulisan yang warna BIRU pulak , korang boleh tukarkan kepada CHECKED dan DISABLED sahaja .
maksud checked dengan disabled tu , nanti dia akan tanda TICK RIGHT . faham . ahh , korang buat dulu je . nanti dah siap . korang SAVE . dan , tengok hasilnya okay :) GoodLuck














Past | Future

“Love between strangers takes only a few seconds and can last a whole life.”