Just an ordinary girl . always want to be loved . +Follow  | ϟDashboard.
//Dowemontel ϟ
Tutorial Disable Right-Click
21 November 2011 11:42 PM | 0 comelettew

    assalamualaikum . harini kitew nak ajar awak semua buat Disable Right CLick WITH Message okay . jom sart .
mula-mula :
1)Log in
2)Design
4)Add A Gadget
3)Html\JavaScript

Copy code deat bawah ni dan paste dekat page Html\JavaScript tu ey .

<script language=JavaScript>
<!--

//edit by unwanted


var message="Masukkan Mesej Anda Disini";

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}

function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}

if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->
</script>
 P\s:yang warna merah tu , korang tulis lah ayat korang . Contoh :'NO COPYCAT' macam tu lah .tapi , guna lah ayat korang sendiri . tak kisah ape pon ayat korang . letak simbol love pon boleh . kot laahh . test dulu okaeng .

kalau dah siap , Boleh SAVE . hoooraayyy ;D . kepada sesiapa yang taknak ada WITH MESSAGE . meh sini request . insyaallah ,permintaan anda akan dimakbulkan . amin . hehe . bye














Past | Future

“Love between strangers takes only a few seconds and can last a whole life.”