Just an ordinary girl . always want to be loved . +Follow  | ϟDashboard.
//Dowemontel ϟ
Tutorial post title background
22 November 2011 4:51 AM | 0 comelettew

    assalamualaikum . tak jawab dosa . dah jawab sayang . hehe . hello to all . harini ceria sikit . tetiba rajin ulak nak buat tutorial . hekhek , nak tahu tak ape benda menatag tu . siapa nak jilat siku dulu . wehehe . okay , jap eh . loading sikit time nak upload gambar ni :) harap bersabar .

  
     Lebih kurang macam ni lah . pernah tengok ? haa , kan . kalau buat macam ni , nampak lebih kemas sikit . takde lah berterabur ejaan atau huruf smua tu . kaau nak , jom start . ctdorayaki nak ajar korang semua . wihihi                                     
   sekarang , aku nak korang pergi :
1)Log in
2)design
3)Edit HTML
4)Tick Expend Widget
5)Tekan CTRL+F (untuk senang korang cari kod)

  tekan CTRL+F , cari :

      .post h3 {
   kalau tak jumpa kod dekat atas tu , try ini pulak yee :

 h3.post-title {
           atau

h4 }

    seterusnya , copy kod yang aku bagi dekat bawah ni . dan , paste dekat  *.post h3 { \ h3.post-title { \ h4 * faham ? tak faham boleh taya eyy :)


   border:0px dashed #cc99cc;

    text-align: center;

    margin:.5em 0 .5em;

    padding:0 0 4px;

    font-size:140%;

    font-weight:normal;

    line-height:1.2em;

    background:url(URL BACKGROUND);

    color:$titlecolor;

    }
lepastu , korang akan paste dekat antara dua kod tu kan . pilih salah satu je . yang mana dah dapat cari tu kod antara dua-dua tu . tak payah gatal tangan pergi paste dekat tempat lain eh :P

kepada sesiapa yang hanya dapat cari kod  h3.post-title {  tu hanya perlu copy dan paste kod yang ada dekat bawah ni je . yang dekat atas tu tak payah copy eh .

 border: 3px solid #C0C0C0;
background: url(URL BACKGROUND);
yang warna merah itu , adalah URL gambar background korang . korang tahu kan cemana nak ambek URL tu ? kalau tak tahu , just ask :) yang warna Purple pulak , itu jenis border . korang boleh tukar jugak . aku takde sample lah nak bagi . tapi , aku bagi ayat je lah . kalau tak cantik , korang adjust atau edit lah balik eh . aku tahu dua bentuk je . kalau nak g lain boleh cari di google yaa :) sorry .bye

*Dashed
*Double Line














Past | Future

“Love between strangers takes only a few seconds and can last a whole life.”