Just an ordinary girl . always want to be loved . +Follow  | ϟDashboard.
//Dowemontel ϟ
Tutorial nak letak Shadow di border blog
21 November 2011 11:04 PM | 0 comelettew

  tutorial harini adalah seperti di atas . jom start :)

1)Log in
2)Design
3)EDIT HTML
4)Tick Expand Widget
5)tekan CTRL+F (untuk senang cari kod)

lepastu , aku nak korang cari code ni :

.content-inner {

kalau dah jumpa , korang Copy pulak code yang aku bagi dekat bawah ni .

-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
-moz-box-shadow: 0 0 6px 6px #000000;
-webkit-box-shadow: 0 0 6px 6px #000000;
box-shadow: 0 0 6px 6px #000000;
paste dekat BAWAH code yang aku suruh korang cari tadi 
'.content-inner {'


Perhatian : yang warna MERAH , itu untuk ketebalan Shadow korang .
               : yang warna BIRU untuk warna Shadow korang . boleh cari SINI

kalau dah siap . korang jangan tekan SAVE lagi ! takot2 ape2 terjadi ke kan . aku nak korang PREVIEW terlebih dahulu . ini untuk keselamatan blog korang jugak :) kbye














Past | Future

“Love between strangers takes only a few seconds and can last a whole life.”