Just an ordinary girl . always want to be loved . +Follow  | ϟDashboard.
//Dowemontel ϟ
Tutorial letak Alert Message
21 November 2011 11:32 PM | 0 comelettew

     okay , sebelum kita start buat Tutorial ni , korang tahu ke tak ape Alert Message tu ? alah , ta tahu ?
hmm , yang bila kita bukak orang tu punya blog , dia keluar macam ni haaa ,


  Ni lah yang nama dia ALERT MESSAGE . nampak kan . zoom kalau tak nampak :) yang ni contoh sahaja . dan juga , ni kepunyaan saya . jadi , jom start . korang dah tahu kan ape tu Alert message ? okay .

mula-mula :

1)Log in
2)Add A gadget
3)HTML\JAVASCRIPT

     copy code yang aku bagi dekat bawah ni , dan paste dekat Html\Javascript tu okay . faham sampai sini ?

<script> function MYALERT() {
alert("TULIS AYAT KORANG KAT SINI"); } MYALERT()
</script>
    yang warna merah tu , korang boleh tukrkan kepada ape yang korang nak tlis okay . nak letak 'Welcome To My Blog' pon boleh . dengan pendek kata , letak apa2 je pon bolehhhh :) faham ? okay , dahhh  siappp . korang dah boleh save . kalau korang nak tutorial untuk GOODBYE BLOG pon ada . insyallah , aku buat nanti . harap bersabar eh :
:) bye














Past | Future

“Love between strangers takes only a few seconds and can last a whole life.”