Just an ordinary girl . always want to be loved . +Follow  | ϟDashboard.
//Dowemontel ϟ
Tutorial youtube player -transparent-
24 November 2011 12:08 AM | 0 comelettew

   ni tutorial kedua harini , yang tadi aku buat tu pasal SINI kalau nak boleh lah singgah sana jap . tapi sekarang , aku nak buat yang trasparent punya . sudah jadi ikutan ramai kan . aku punya youtube player dekat firt blog tu , tak tukar-tukar lagi . haha . jomjom , kita buat nak ?

mula-mula :
1)Log in
2)Design
3)Add A gadget
4)Html/JavaScript

Copy code yang dekat bawah ni , dan paste kan dekat ruangan Html/JavaScript tadi tu .


<object width="600" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zqr6QAmq-38?fs=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0
&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff&autoplay=1&loop=1" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/zqr6QAmq-38&amp;color1=0xffffff&amp;color2=0xffffff&autoplay=1&loop=1" type="application/x-shockwave-flash" width="600" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
tak tahu cara nak ambek code dekat youtube ? boleh pergi dekat SINI

Explanation:

*yang warna merah , tu weight dan width dia . korang boleh edit kalau perlu .
*warna hijau pulak , itu URL atau Code untuk playlist Youtube korang kayy .
*warna Biru , yang tu adalah options, kalau korang nak guna biarkan je lah . kalau taknak dia autoplay , korang delete je code tu okay , senang ~
*Warna Purple , lagu tu akan main berulang kali . sam je yang macam dekat atas ni , kalau nak biar . kalau taknak . delete :) dah siap . boleh save . boleh tanya kalau ada ape2 masalah . bye














Past | Future

“Love between strangers takes only a few seconds and can last a whole life.”