Just an ordinary girl . always want to be loved . +Follow  | ϟDashboard.
//Dowemontel ϟ
cara nak hilangkan garisan di Link
25 November 2011 12:12 AM | 0 comelettew

  assalamualaikum . harini aku nak ajar korag untuk hilangkan garisan di bawah link korang . mungkin sesetengah korang ada yang tak suka kan ? sebab tu lah aku nak ajar . so far , tutorial harini apaling senanag lah bagi aku . nak explain pon senang . hehe . jom start .

mula-mula:
1)Log in
2)Design
3)Edit Html
4)tekan ctrl+F (untuk senang korang cari kod)

   sekarang , korang cari kod yang aku bagi dekat bawah i okay :

 a:link {   
kalau dah dapat cari , kod yang di bawah kod diatas ni , bentuknya cenggini kan ? :

text-decoration:underline;
sekarang , buang perkataan yag warna MERAH tu , dan gantikan dengan Perkataan NONE . kod tersebut akan jadi macam dekat bawah ni .

text-decoration:none;
dah faham ? kalau dah siap . korang SAVE je . kalau preview takkan ada ape2 effect okay :)
sebarang pertayaan boleh tanya okay . bye














Past | Future

“Love between strangers takes only a few seconds and can last a whole life.”